Fórum
 
PortalHomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Ocezetra - Információk

Go down 
SzerzőÜzenet
lillaclub
Admin
avatar

Age : 19

TémanyitásTárgy: Ocezetra - Információk   Kedd Okt. 01, 2013 3:41 am

Valamikor régen volt egy varázslatos város, ami a legenda szerint elsüllyedt a tenger mélyére. Sokféle néven illetik, de talán a Platón által megfogalmazott Atlantisz a legismertebb mindegyik közül. A legendák Atlantiszt egy csodálatos városként festik le, amiben az emberek műveltek voltak és már-már felértek az istenekhez. De egyszer csak egy óriási szökőár és földrengés elpusztította a civilizációt… legalábbis a legenda szerint. Ugyanis a legendás város nem a képzelet szüleménye volt és soha nem pusztult el. Igaz sok mindent elvesztett a kultúrájából egy természeti katasztrófa során, de hála az elképesztő technológiájuknak sikerült újra felvirágozniuk… a tenger mélyén. Tehát a legendából nem minden hazugság. Atlantisz igenis elsüllyedt. Viszont a nevének köze sincs a Platón áltál megnevezetthez. Igazi neve a városnak nem más, mint Ocezetra. Na de ez az Ocezetra mégis hogy lehet a tenger mélyén még virágzó közösség? Ezt egy összefogásnak köszönheti. A technológia és varázslat összefogásának. Mert bizony a városban a mágia és tudomány is jelen van, habár folyamatosan versengnek a használói. De a végveszélyben összefogtak és közösen létrehoztak egy védelmi rendszert a város köré. Az első védelmi vonal Ocezetra határánál fekszik. Ez a fal csak a vizet állítja meg, de a bejövő állatokat és sellőket nem. Nem említettem volna? Amikor felhúzták a falakat azok, akik nem tudta visszaérni a védelmet nyújtó mágia mögé jelenleg ismeretlen okból sellővé váltak. Ők is alapítottak egy kis közösséget a tenger mélyén. De gyakran beúsznak a városba a vízsótalanítón keresztül és a csatornákban lubickolnak. Na de visszatérek a védelemre. Az első védelmet elnevezték Bohila falnak. Akik ide kerültek számítanak a pornépnek. Szegények és földművesek otthona ez a hely. A második fal a Restul névre lett keresztelve és csupán technológia tartja fenn. Itt találhatóak a Kristály energiával működő erőművek és azok az emberek, akik azokban dolgoznak. A kristály energia nem más, mint hogy olyan sugarakat vetítenek a gyémántokra és egyéb ékkövekre, aminek hatására elektromos energia képződik. Ezután van a harmadik fal a Zetremonto. Itt a középosztály él. Egyszerű emberek, többség kereskedő. Az utolsó fal elképesztően biztonságos. A másik oldalára még csak Zetromonto-iak is csak engedéllyel mehetnek. Ott élnek a gazdagok és a királyi család. E-hely neve Werdet fal. Általánosságban béke van Ocezetrán belül, de néha, mint minden helyen ahol ember él itt is akadnak belháborúk. Ezért létrehoztak egy erős katonaságot. De nem átlagos emberekből. Hanem úgynevezett Seprot-okból. Ezek az ”emberek” képesek az anyagokat változtatni. Pl: Vízből Gyémánt. Mindenki csak kétféle dologra képes, de azokra oda-vissza. (Tehát pl: Kőből Vizet és Vízből Követ meg Áramból Tüzet és Tűzből Áramot.) Hűséges emberei a királynak és gyakran még csak 13 évesek. Ők szabályozzák az áthaladást a falak között és amolyan rendőrökként is funkcionálnak.

Szóval ennyit a világról. Majd később kiderülhetnek még információk, de addig is itt a karakterlap:

Karakterlap:

Név: A karakter neve. Lehetőleg valami ősi esetleg görögös hangzású.
Kor: Szerintem ezen nincs mit magyarázni.
Faj: Ember/Sellő/Seprot
Kép róla: Egy kép a karakterről.
Leírás: Hogy néz ki? Milyen a személyisége? Mit szeret és mit nem?
Háttértörténet: Mi történt vele a történet kezdetéig? Milyen családban nevelkedett? Esetleg egy kis bevezető mondat a történetbe.
Körzóna: Melyik védelmi fal mögött született? Sellőknél a ”Falakon kívül-t” kérem írni.
Beosztás: Mágus vagy Technologikus? Esetleg egyik sem.

Szeretettel vár benneteket a tengermély és e csodás világ.^^
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
lillaclub
Admin
avatar

Age : 19

TémanyitásTárgy: Artemisz Feggo   Kedd Okt. 01, 2013 3:42 am

Név: Artemisz Feggo

Kor: 16 év

Faj: Sellő

Kép róla:

Leírás: Artemisz egy gyönyörű tinédzser sellőlány. Haja halványlila a hajvégeknél enyhe kékes beütéssel. Szeme tengerkék és általában egy leheletnyi rózsaszín szemhéjpúderrel hangsúlyozza ki az árnyalatát. Karcsú és hosszú, 41 kg és 200cm farokkal együtt. Aminek egyébként ugyanolyan színe van, mint a hajának. Egy finom kagylóselyemből készült ruhát szokott viselni, ami szinte már áttetsző olyan fehér. Gyémántkorallokból készített nyakláncát mindig magán hordja. Aludni se veszi le olyan értékes a számára. Artemisz eléggé barátságos. Bár ha meglát, egy idegent nem szívesen megy, oda hozzá. Jobban szereti, ha a másik fél kezdeményes. Kíváncsi és ez a tulajdonsága könnyen bajba sodorja. Játékos természet, aki imád mókázni és felfedezni dolgokat. Gyakran álmodozik, és szinte mindig máshol jár lélekben, mint testben. Művészlélek, aki szenvedélyesen gyűjt régi tárgyakat és fabrikál szobrokat. Énektudása sem megvetendő. Szereti a zenét és a táncot. Szívesen meg tanulna ő is muzsikálni. Nem szereti az előítéleteket, inkább mindent megtud, valamiről mielőtt ítélkezik.

Háttértörténet: Artemisz egy átlagos sellőfamília első gyermekeként látta meg a napvilágot. Már kiskorában is nagyon érdeklődő volt. Szinte minden szabad percét felfedezéssel töltötte. Hajóroncsokat és barlangokat tárt fel. Elkezdte kigyűjteni a kincseket a tenger mélyéről és egy gyönyörű világító kristályokkal rendelkező barlangba rejteni őket. Különcsége ellenére rengeteg barátot szerzett és a falujának amolyan ”kézbesítője” volt. Ezt úgy kell érteni, hogy ha valaki valamit mondani/adni akart valakinek akkor neki szóltak, hogy mondja meg/adja oda neki. Ám egy napon az anyja megbetegedett. Nem tudták mi okozhatta a kórt és azt, sem hogy miként lehetne meggyógyítani. De Artemisz nem adta fel. Hallotta, hogy Ocetezrában kiváló orvosok élnek. Bár mindig tiltották még a város közeléből is most fogta magát és beúszott a vízvezetékrendszeren keresztül. Meglátta a várost. A gyönyörű termékeny földeket és az elképesztő épületeket. A házak alá úszott és látta a muzsikáló embereket, a festegető művészeket és a gyakorló mágusokat. Bár tisztában volt a sellők mágiájának néhány alapvető bűbájával teljesen letaglózta ez a számára újfajta varázslat és titokban tanulgatni kezdte a dolgot. Többször ki-be úszkált, de orvost még mindig nem talált. Ám hamarosan rámosolygott a szerencse. Egy profi doktor éppen meggyógyított egy beteget, aki ugyanolyan kórban szenvedhetett, mint az anyja. Artemisz elégszer látta már ezt a betegséget ahhoz, hogy felismerje. De a legnagyobb szerencséjére egy ugyanolyan fiolát, mint amiben az emberi beteg gyógyszere volt elejtett és az begurult a csatornába. A lány gyorsan felkapta az orvosságot és sietett vissza az anyjához. Időben érkezett és az anyuka meggyógyult. Bár megtalálta azt Ocetezrában amit keresett de még mindig néha visszament oda csak hogy hallgassa a zenét vagy figyelje a várost.

Körzóna: Falakon kívül

Beosztás: Mágus

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Ocezetra - Információk
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Kávészünet :: Szerepjáték-
Ugrás: